tisdag 5 oktober 2010

Minoritetsregering är inget ovanligt
Vi har haft minoritetsregeringar i Sverige i 20-25 år med socialdemokraterna som regeringsbärare. Det är inget ovanligt och det är inget omöjligt. Det handlar ofta om politisk fingertoppskänsla och det finns det m,ånga som har inom Alliansen - inte minst statsministern själv. Mona Sahlin har redan skiljt ut sig och tappat det lilla förtroende hon hade kvar. Att först lova ställa upp och sedan svika blev ett svidande nederlag för Sahlin.

Budget och ekonomi blir inga problem
Det blir liknande situationer om Afghanistan och a-kassan men de stora frågor om ekonomi, skatter och budget kommer regeringen inte att ha några problem med. Den nya budtgetlagen underlättar för en minoritetsregering att få igenom sina förslag. Samtliga partier i, riksdagen måste enas om ett gemensamt budgetförslag för att fälla regeringen. Sd kommer inte att rösta för de rödgrönas budget som kommer att innehålla stöd till invandrare för att få jobb.
Riksdagen har fått större inflytande och det är något positivt.

Anders Flanking har gjort ett gott jobb som partisekreterare
Anders Flanking är nu invald i riksdagen och har begärt sitt entledigande från uppdraget som partisekreterare. Inget konstigt med det. Han har varit det i fyra år och han har varit bra. Det har gått att prata med Anders. Han har heller inte haft någon enkel uppgift att försvara både c-ställningstaganden och Alliansförslag som centern ställt sig bakom utan att ha haft någon möjlighet att själv påverka besluten. Nu får han det och det har han förtjänat.

Bra beslut om inriktning på fortsatt Allianssamarbete av Värmdöcentern
Det var ett klokt beslut i går av kretsen i Värmöcentern att inrikta sig på fortsatt samarbete i Alliansen. Det är nu ett besked som skall lämnas till övriga Allianspartier och som vi hoppas skall mötas positivt. Såväl Alliandsen, som medborgarna som röstat för fortsatt Allians som Värmdöcentern mår bra av att de förhandlingar som nu skall inledas leder till ett positivt resultat. Ödmjukhet och förtroende handlar det om från alla sidor.

För övrigt är jag nu på väg till styrelsemöte med Waxholmsbolaget...där jag skall skall driva på för samarbete mellan Sl och WÅAB så att samma biljett skall gälla för båda.

Inga kommentarer: