söndag 14 november 2010

Aung San Suu Kyi - fri?
En härlig känsla sprider sig i min kropp när beskedet kommer om att Aung San Suu Kyi släppts fri av juntan i Burma. Det var Kerstin Lundgren, disktriktsordförande i länscentern och tillika ledamot i riksdagens utrikesutskott som gav beskedet direkt på distriktsstämman i går. Hur fritt kan hon få röra sig frågar www.dn. se på nyhetsplats.
Den ännu viktigare fråga är vad får hon göra och säga eller vad hon inte får göra och inte säga. Det ser ändå ut som Juntan har slagit in på en ny linje men det kommer vi inte att få veta förrän om ett tag. Världen håller andan.

Distriktsstämma med valanalys i länscentern
I går genomfördes höstens distriktsstämma med länscentern på Best Western hotell på Döbelnsgatan..
Distriktsordföranden Kerstin Lundgren och vice ordföranden Stefan Bergström hälsade välkommen. CUF-ordföranden och nyvalda kommunalrådet i Solna, Magnus Andersson informerade om partiledningens eftervalsanalys där han ingår i gruppen med ordföranden Annie Johansson. Det var både ett bra och dåligt valresultat. Bra utifrån hur det såg ut två veckor före valet med sådär 4.8 procent i opinionsmätningarna. Dåligt med 6,6 procent jämfört med valet 2006 på 7,9 procent.

Några slutsatser i halvtid:
Centern för Allianstroget, kärnkraften var ett problem och gamla centerfrågor som decentralisering fanns inte med. Det saknas en vision och en centeridentitet, för smalt valbudskap. Skola, äldrefrågor, sociala frågor, internationellt var helt borta. Centern upplevs som ointressant och "ospännande"....
Och jag lade till om interndemokratin att vi bör ha centerstämmor varje år och också välja en 1:e och en 2:e vice ordförande för att bredda ledarskapet.

Värmöcentern informerade om valet och Ina Ununger som ny politisk sekretrare
Många frågor ställdes till mig och Ina Ununger om det framgångsrika valet i Värmdö som fick en sådan tragisk utgång med uteslutning ur Alliansen. Ina informerade direkt om valupplägget och satsningen på ungdomar och vi fick tillfälle att informera om positiva förändringar i kretsen med Ina som ny politisk sekreterare.
Jag informerade också om förhandlingarna och nomineringarna i landstinget där Gustav Andersson fortsätter som gruppledare och landstingsråd för en breddad rotel med milju- och skärgårdsfrågor och jag blir vice gruppledare.

För övrigt avslutade vi kvällen med födedelsdagsfirande hemma hos Gustav i hans lägenhet vid Fridhemsplan... och en sen buss till Hemmesta.

Stoffe och Stina förlovar sig - Mona Sahlin avgår
Strax efter vår lunch där vi gratulerat Stoffe och Stina till förlovningen, meddelar 18.00-nyheterna att Mona Sahlin avgår.


Inga kommentarer: