onsdag 3 november 2010

Frankrike - Sorbritannien har glömt Waterloo
Nu går Frankrike och Storbritannien in i ett gemensamt försvarssamarbete i ett avtal mellan David Cameron och Nicholas Sarkozy. Det handlar om gemensamt samarbete kring kärnvapen som forskning, hangarfartyg och en insatsstyrka. Waterloo är glömt. Vad betyder detta för EU:s försvarssamarbete? Blir det inledningen till den utvidgade försvarsunion som flera unionskramare pratar om?
Då måste Sverige sätta emot.

Arkelsten - Sahlin - och mutor
Stora ord om mutor men inga förundersökningar. Men det är inte detta som är avgörande. Allt handlar om förtroende. Finns det minsta risk att förtroendet rubbas? Låt bli att resa, eller betala själv. Lätt att säga men ibland blir det fel. Förtroendevald skall ut i verkligheten, studera, lyssna, ta till sig, bedöma. Men det skall ske öppet. Inför ett register p alla politiska nivåer där förtroendevalda kan anmäla förmåner de fått eller erbjudits. Eller varför inte låta revisorer eller motsvarande granska förmånen innan...?

Torbjörn Rosdahl - finanslandstingsråd
Det kan nog bli bra med Torbjörn Rosdahl som nytt finanslandstingsråd med lång och bred politisk erfarenhet bakom sig. Han är lite för förtjust i Förbifart Stockholm för min del men är samtidigt positiv till spårutbyggnad. Eftersom båda är aktuella i Stockholmsregionen får vi tillfälle att pröva det nya finanslandstingsrådet. Varför inte göra förbifarten spårbunden?

För övrigt har jag nyss gratulerat vår ombudsman Christian Ottosson till uppdraget som kommunalaråd i Huddinge, men samtidigt beklagat att han slutar på distriktet....

Inga kommentarer: