fredag 12 november 2010

EU-svindeln fortsätter
EU:s revisorer tvingas nu konstatera för 16:e året i rad att EU-budgeten inte går ihop. Så var det när vi fällde Kommissionen under Jacques Santer i EU-parlamentet 1998 och så är det nu också. 100 mdr kronor svindlas bort i felaktiga utbetalningar, fusk, svinn, bedrägerier och fejkade redovisningar. Främst handlar det som vanligt om jordbruks- och regionalstöd, utvecklingsbistånd och fiske. Vad är det för mening att revisorer granskar om ingen bättring sker? Bevare oss för en EU-skatt. Det är illa nog att en stor del av Sveriges 24 mdr i EU-birag försvinner.

S-turbulensen fortsätter också
Nu råder hela havet stormar, alla mot alla eller inbördeskrig, vilket ni vill inom socialdemokratin.
Mona Sahlin lossade tungobanden med beskedet att hela partistyrelsen bör lämna sina platser inför extrakongressen i vår.

Östros försöker komma tillbaka
Alliansens bäste lobbyist Thomas Östros försöker nu krampaktigt hålla sig kvar i partitoppen. Morgan Johanssons kritik var förödande och nu skriver Thomas en debattartikel i DN www.dn.se om en ny skattereform som skall sätta "s i centrum i den svenska politiken". Tillåt mig tvivla. Detta centrum verkar redan upptaget. Några exempel från artikeln.
-Det skall löna sig att arbeta
-mer kunskap
-sunda offentliga finanser
-inget passivt beroende av ersättningar
-och bidrag
-alla som kan jobba skall jobba
-matchning och kompetens
- det krävs fler arbetade timmar
Har ni hört det förut - Reinfeldt och Borg heter dom

En ny trafiknämnd i landstinget - ökar samordningen mellan land- och sjötrafik
Landstinget handlar redan i dag upp så gott som all trafik, både inom SL och i WÅAB. Nu skall detta samordnas genom en ny trafiknämnd där det blir lättare att genomföra de politiska besluten. SL Access införs också på landstingsbåtarna. Både land- och sjötrafik skall bli bättre och på sikt bör ett enda månadskort gälla för all trafik i länet. Men det måste garanteras att WÅAB kan fortsätta sin samhällsstödda kollektivtrafik till sjöss för skärgårdsbor, turister och sommargäster.

För övrigt var jag hemma hos tjejerna i går och tecknade och målade.. men dom tyckte inte alls att mina gubbar var bra...

Inga kommentarer: