onsdag 17 november 2010

Bra med stoppade utvisningar till Irak
Det var ett bra beslut av Migrationsverket att stoppa planet med de 30 utvisningshotade irakierna. Självklart skall Sverige följa Europadomstolens begäran om att tillsvidare stoppa utviningar på grund av det osäkra läget i Irak, där 50 kristna för en tid sedan omkom i ett blodbad. Bra Migrationserket. Motsatsen hade skämt ut Sverige.

Irland - skulderna och euron
Irland och euron är i kris. Grekland krisar fortfarande. Portugal, Spanien, Italien har stora skulder och svaga ekonomier. Irlands budgetunderskott är över 30 procent. Enligt EU:s stabilitespakt får det inte överstiga 3 procent...
Efter finanskrisen och Grekland finns i EU en räddningsfond på 750 mdr euro, men irländarna själva vill inte söka stöd ännu...men omvärlden är rädd att krisen sprider sig. Så är det med en gemensam valuta som skall passa alla där förutsättningarna är så olika.

Ny svensk grundlag med plus och minus
Varför skall EU-medlememskapet skrivas in i Sveriges grundlag? Har vi skrivit in FN, OECD, Europarådet. Nordiska rådet? Bra att spärren för personval sänks från 8 till procent men den borde vara noll. Bra med möjligheter till extraval i kommuner och landsting liksom att det bara krävs en tredjedel av kf-ledamöterna för en folkomröstning i kommunen.

Sven-Erik Österberg närmar sig...
Det var väl för någon vecka sedan jag nämnde Sven-Erik Österberg som ny ordförande i SAP. Det är också vad jag både tror och hoppas. En gosse med båda fötterna på jorden. Skogsarbetare, fackligt aktiv, pragmatisk. Ingen TV-stjärna men det är inte sådana samhällsarbetet behöver. Heja Sven-Erik.

Nu skall jag iväg och intervjua några sökande till tjänsten som kanslichef på centerns landstingsgrupp.

Inga kommentarer: