lördag 13 november 2010

Mona backar och rasar
Eftervalsdebatten inom s är nu fullt öppen. Mona Sahlin fick först backa på Jytte Gutelands förslag att alla i partistyrelsen skulle ställa sin platser till förfogande inför en extrakongress. Den skulle vara i maj /juni nästa år. Nu kommer nya bud om en mycket tidigare kongress i februari och Mona får backa igen. Reträtt efter reträtt.

Tror det blir omöjligt...
...att peta ett antal tunga fd ministrar och ledamöter i VU och partistyrelsen men behålla Mona. Det blir för många som då känner sig kränkta medan den som har yttersta ansvaret skulle gå fri.... men det är aldrig roligt med inre strider som blir allmängods för hungriga journalister och en nyfiken allmänhet.

Distriktsstämma med centerpartiet i länet
Själv skall jag först tillsammans med kf-gruppen gå igenom Värmdöcenterns alternativ till budget i kf nu på förmiddagen. På eftermiddagen blir det distriktsstämma med länscentern. Självklart skall valet diskuteras och utgången av detta. Det var inte heller för centern något bra val, även om vi klarade oss hyggligt i Stockholmsregionen.
Också centern måste fundera på framtiden. Börja med att stärka interndemokratin genom att återgå till stämmor varje år och tillsätt en 1:e och 2:e vice ordförande i partiet för att bredda ledarskapet. Mer av klimat, miljö, decentralisering, landsbygd. Ingen ny kärnkraft...men höghastighetståg och spårbilar.

För övrigt är jag nu på väg till budgetmötet i partilokalen i Skogsbo...

Inga kommentarer: