torsdag 11 november 2010

S går i clinch med sig själv
Nu går alla tunga socialdemokrater in i ringen liksom de som tänker bli tunga... Mona Sahlins uppmaning i går till alla ledamöter i partiledningen att ställa sina platser till förfogande inför extrakongressen i maj/juni nästa år får många att röra på sig. Morgan Johansson tycker att Thomas Östros är den som är mest ansvarig för valförlusten med fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och bensinskatt. Ja, Thomas Östros var Alliansens bästa lobbyist. Inte bara innehållet utan lika mycket sättet.
Mona Sahlin går direkt ut och kritiserar Morgan Johansson. Varför? Jo, hon valde själv Thomas Östros i stället för Pär Nuder....Alla är välkomna i ringen.

Alliansen fortsätter reformera sjukvården - inte bara privatisera
"Alliansen vill ha ökad privatisering" skriver http://www.svd.se/ i dagens tidning medan http://www.dn.se/ har som rubrik "Inga förändringar inom sjukvården". Ingen har rätt. Plattformen bygger vidare på den mandatperiod som gått; Mer och bättre vårdval med bl a gynekologi och sjukgymnastik i vårdvalet.

Från centern...
...har vi fått med att ersättningarna till vårdcentralernas husläkare skall utökas för patienter som kräver mer vård och mer tid. Utmärkt. Centern har också fått ett tydligt miljöansvar med "Ett grönt landsting" på områden som klimat, miljö, energi, trafik, Östersjön och Skärgården. Det är positiva förändringar, något som Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt också säger i dag i Mediaplanets tidning Medicinsk Teknik.

För övrigt skall jag snart avtacka en av kommunens bästa medarbetare, Carin Blomberg som höll i det mesta i Framtids- och klimatberedningen. Konsultbranschen väntar. Roligt för Carin trist för Värmdö...

Inga kommentarer: