tisdag 30 november 2010

Vi får inte misslyckas i Cancún
Jag säger vi och menar vi alla, världssamfundet. Vi får inte misslyckas i Cancún. Misslyckas gör vi om ingenting händer som för processen och dialogen vidare. Det är en låg ambitionsnivå men det är som jag skrev i går bättre att ha en låg nivå och uppfylla den än en hög nivå där besvikelsen blir stor om man inte når den. På dessa fyra områden bör det kunna bli resultat.
1. En ny klimatfond
2. Stoppa skövling av regnskog
3. En formalisering i avtal av den fria överenskommelsen i Köpenhamn
4. En uppgörelse också om utvecklingsländernas klimatinsatser
Lågt kanske men, som sagt bättre än....

Två bra svenska besked - snabba jobb för nyanlända och 6,9 procents tillväxt
Det kom två bra besked om Sverige i går. Regeringens nya reform om att nyanlända snabbt skall få jobb och att arbetsförmedlinen tar över ansvaret. Omedelbart efter uppehållstillståndet skall en plan upprättas av arbetsförmedlingen och den sökande få en "lots" . I daga tar det i genomsnitt sju år för nyanlända att få jobb. Fullständigt fiasko som missgynnar invandrare och gynnar sd.
Det bör inte vara svårare att klara med en BNP- tillväxt på 6.9 procent. Heja Sverige.

Oförändrad skatt - beslut i landstinget i dag
Landstingsskatten fatställdes vid dagens landstingsmöte till 12.10 för nästsa år. Det är oförändrat. Miljöpartiet och vänstern ville höja med 17 öre - samma nivå som Alliansensen sänkte skatten med 2006. Socialdemokraterna som före Ilja Batljans ankomst som oppositionslandstingsråd också ville höja har nu sadlat om och ställde upp på oförändrad skatt. En intressant debatt mellan oppositionspartierna inleds på budgetdebatten i tinget om två veckor.....

För övrigt är det fortfarande -9 grader i Hemmesta, men jag gillar vinter....så gärna fortsättning

Inga kommentarer: