tisdag 9 november 2010

Nej till mer kärnkraft
I sex år var jag vice ordförande i Folkkampanjen Nej till kärnkraft FNK, senare Folkrörelsen nej till kärnkraft och kärnvapen i åttiotalets början med Lennart Daléus, Karin Söder, Börje Hörnlund i när samarbete med centerpartiet och Torbjörn Fälldin, Olof Johansson...Så mycket energi, engagemang och tid har jag inte lagt ned på något förtroendeuppdrag som under den tiden...EU-frågan inte undantagen.

Vattenfalls tankar om nya kärnkraft
i Sverige måste stoppas, http://www.dn.se/ Det säger två av mina gamla kamrater från den tiden Anders Wijkman, nu vice ordförande i Tällberg Foundation och Lars-Göran Pettersson, förbundsordförande i LRF och en som då knappast ens var född Svante Axelsson i Naturskyddsföreningen. Motivet är förutom utanbrytning, olycksrisker, kärnvapenspridning och avfallsförvaring också ekonomiskt. Det blir dyrare med ny kärnkraft än med alternativen, som vind, bioenergi och effektivisering. Vad säger Maud Olofsson, tidigare sakkunnig hos dåvarande arbetsmarknadsministern Börje Hörlund?

Repris från 80-och 90-talen i landstingshuset
Så har vi då haft det konstituerande mötet med nya landstingsfullmäktige i landstingssalen. Ersättaruppdraget från förra mandatperioden var också givande men inte samma sak. Det känns riktigt upplyftande att åter få ta tag i frågor som jag ägnade decennier åt som ordinarie ledamot på 80- och 90-talen, sjukvården, trafiken, miljön och regionutvecklingen.
Centern har fått ett brett och viktigt ansvarsområde med miljö-och skärgårdsfrågor och Gustav Andersson och jag valdes nu in i landstingsstyrelsen för att förvalta detta uppdrag. Roligt.

För övrigt håller vi också Värmdöcentern på att lösa våra problem och finna nya former för att påverka utvecklingen i Värmdö

Inga kommentarer: