tisdag 2 november 2010

En bra och nödvändig uppgörelse om Afghanistan
Alla parter har bjudit till utom vänsterpartiet. Är det bara fem procent av väljaropinionen som står utanför den breda uppgörelsen så är det acceptabelt. Synd bara att det är vänstern som i denna fråga haft den mest realistiska uppfattningen. Regeringen och inte minst statsministern har bjudit till liksom Mona Sahlin och Miljöpartiet. Det är totalt ointressant som Dagens Nyherter www.dn.se försöker få det till att regeringen har fått ge vika mest. Det är internationella frågor om krig och fred vi talar om och då är det enigheten och samarbetet som är det viktigaste.

Pierre Schori har också rätt
när han föreslår att Sverige skall ledas av FN i Afghanistan och inte Nato. Natokopplingen har "diskvalificerat" oss från att spela en traditionell roll som förhandlare och medlare, skriver Pierre Schori på DN Debatt www.dn.se . Svårt att bedöma utifrån men ideoligiskt och treditionellt utifrån svensk nautralitets- och alliansfrihet har han naturligtvis rätt.

Gör om Förbifart Stockholm för kollektivtrafik.
Visst skulle det gå att göra Förbifart Stockholm till något bättre än en motorväg för bilar. Gör om hela satsningen till en förbifart med kollektivtrafik "På spåret". Carin Jämtin, oppositionsråd ( s ) i Stockholm och en av de största entusiasterna för Förbifarten har också ett intressant inlägg i DN i dag, där hon talar om kollektivtrafik och spår på Förbifarten. Det är en bra början....För debatten vidare.

För övrigt skall jag nu till Emma, Sara och Hanna och ge dem några tröjor från San Francisco

Inga kommentarer: