söndag 21 november 2010

Rätt att jobba till 69 - bra
Det är inte alla som vill jobba till 69 men det regeringen nu föreslår att det skall vara en rätt att göra det om man vill är bra. Vi behöver fler som jobbar längre för att få in mer skattepengar till välfärden och till pensionerna. Här krävs dock att Alliansen och socialdemokraterna kan komma överens eftersom dessa partier står bakom pensionssystemet av i dag. Ta USA som exempel. Där är det ingen som frågar om åldrar och ingen som ifrågasätter att man arbetar så länge man vill. Det borde vara en rättighet också i Sverige.

Veronica Palm en tuff utmanare
Det är verkligen tufft av Veronica som jag känner väl sedan EU-parlamentet att utmana s och Thomas Östros i skattefrågan. Å andra sidan om man nu skall utmana någon så är Thomas Ösros den med minst förtroende både innanför och utanför s. Han stod för nyinförd fastighetsskatt och förmögenhetsskat i valet men har ändrat sig. Veronica står kvar vid skatt på fastigheter och förmögenhet. Det kommer inte att bli så men det är friskt vågat. Sven-Erik Österberg hittar en kompromiss.

Jonas Sjöstedt besvärad av SD:s EU-kritik
Jonas Sjöstedt (v), min vice ordrörande i Nej till EU under folkomröstningen och kollega i EU-parlamentet känner sig besvärad av att också SD är starka EU- kritiker, www.sd.se
Det gör jag med eftersom de har rasistiska och invandrarfientliga motiv som den EU-kritiska rörelsen aldrig tagit i sin mun. Det behöver dock inte vara fel att säga nej till att EU-medlemskapet skall skrivas in i vår grundlag men samtidigt bevaka att inte EU-staten kommer allt närmare. Det går att göra både och, Jonas.

För övrigt skall jag nu iväg och diskutera Värmdöcenterns förslag till budget för kommunen...

Inga kommentarer: