onsdag 24 november 2010


Onsdagen den 24 nov 2010
Nordkorea hotar världsfreden
Varför anfaller Nordkorea gång på gång Sydkorea med militära attacker? Ubåtsattacker beskjutningar och nu senast bombning av en sydkoreansk ö. Man vill väcka uppmärksamhet. Men varför? Man vill sätta skräck i omvärlden. Men varför? Vill man tala om att kärnvapenprogrammet är på gång eller vill man vinna tid genom ständiga attacker på Sydkorea för att få världen att diskutera detta i stället för kärnvapen? Fler frågor än svar.
Genom Kinas stöd till Nordkorea hotas världsfreden. Låt bli att svara med militära repressalier från Sydkorea. Driv på genom FN. Provocera inte men var tydlig i att militära angrepp är oacceptabelt. Nordkorea behöver hjälp, mat, stöd.

Partibidrag på väg att lösas - äntligen
Det är nästan lite tragiskt att vi i Sverige av alla som gärna uppfattar oss själva som öppenhetens vägvisare i världen inte redovisar alla partibidrag. Nu är förhandlingar på gång och det kommer att bli förändringar åt rätt håll eftersom fp, c och kd nu alla står mot moderaterna.
Det behövs en tydlig öppen lagstiftning som redovisar alla gåvor men också stöd genom personliga insatser från facken . Bra att vår nye partisekreterare Mikael Arthurson driver på.

För övrigt skall jag nu förbereda lite inför budgetdebatten i kf och Sonjas födelsedagskalas på lördag.

Inga kommentarer: