onsdag 10 november 2010

EU 35 om tio år
Visst, jag var ordförande i Nej till EU under folkomröstningen från 92-95. Jag och många med mig, ungefär halva befolkningen, sa Nej till EU-medlemskap. Självfallet måste jag och alla andra motståndare följa folkomröstningens resultat, trots ja-sidans miljarder de sista veckorna. Nu är vi medlemmar sedan 1995 och i dag har EU 27 medlemmar. Ju fler medlemmar ju mindre risk för en EU-stat. Viktigast är att få med Turkiet som medlem för att öka bryggan över till islam. Hela Balkan med Krotatien, Makedonien, Montenegro, Albanien, Serbien och Bosnien-Hercegovina skulle som EU-medlemmar dämpa en stark oroshärd. Island knackar också på dörren, men först skall vi prata om en gemensam Nordisk Union...

Minska regeringskansliet
Sverigedemokraterna och de rödgröna vill båda minska regeringskansliet med runt 700 miljoner kronor eller ca 1000 tjänster. Det skulle aldrig socialdemokraterna göra om de vore i majoritet, men det finns skäl att minska ett ständigt ökande regeringskansli som särskilt växte ut efter EU-medlemskapet. Nu står Sd och de rödgröna på samma sida. De visste väl s om... ?

Minska skarven i skärgården - Värmdöcentern fortsätter arbetet
I en insändare i dag i dn http://www.dn.se/ står att på två veckor äter en skarv lika mycket fisk som en odlat lax gör under ett helt liv. Skarven äter flera gånger mer per år än vad både yrkesfisket och fritidsfisket drar upp tillsammans.
Strax före valet uppvaktade Värmdöcentern Naturvårdsverket för att uppmärksamma skarvens härjningar. Christer Malmqvist, är den medlem som skall ha äran av detta arbete. Han har seglat runt kusterna i åratal och lagt märke till förändringarna. Färre måsar, tärnor och ejdrar. Mindre gädda, Abborre, sik och havsöring. Precis det jag och mina fiskekompisar såg i Allhelgonahelgen ute runt Notholmen och Ornö.
Värmdöcentern skall fortsätta sitt arbete för att minska skarven i skärgården.

För övrigt skall vi fortsätta arbetet i landstinget också inom ramen för vårt miljö- och skärgårdsansvar

Inga kommentarer: