torsdag 4 november 2010

Obama i svårigheter
Det var en allvarlig motgång för Barack Obama. Han lyfte Amerika efter Busch. Han har kraftigt stöttat banker och samhälle efter finanskrisen, genomfört en svår sjukvårdsreform, ändat krigspolitiken i Afghanistan. Arbetslösheten är det stora problemet och det har han inte löst. Där sitter nog det mesta av förlusten. Där föll change-politiken. Eller, det blev change men åt fel håll...
Nu kan det bli dödläge och svårt att reparera förtroendet. Kan han skapa jobben kan han också omväljas 2012. Men detta blir svårt nu med 60 tappade platser i representanthuset och en minimal majoritet i senaten. Men...Yes we can.

Centern måste vända på flyttlassen
Centern drev på 60-, 70- och 80-talen en kraftfull politik för att stoppa flyttlassen till storstäderna. Det gjordes med skatteutjämning, regionalpolitik, vägar, industrisatsningar. Glesbygden och landsbygden var centerpartiet.... Det gjordes också inom länen - som den inomregionala skattekraftsutjämningen i Stockholms län under Knut Nilsson.
Detta har inte centern förvaltat och förädlat. I 205 av Sveriges 290 kommuner minskar befolkningen. Aftonbladets "Den glädjande folkvandringen" från landsbygd till storstad är verklighet i dag.

Eskil Erlandson,
vår nye landsbygdsminister gör rätt. Han försöker vända pessimismen. Det är bra med närmat och landsbygdsturism men det är centerideologin, värderingarna, våra kärnväljare, vår tradition det handlar om och den måste höras mer...

För övrigt skall jag nu ha ett samtal med näringslivschefen Lars Berlin om upplägget av nästa näringslivsråd...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Hans!

Jag tycker du har vettiga åsikter i mer än 95% av det jag läst på din blogg. Däremot förstår jag inte alls varför Obama skulle ha "lyft" USA.

Räddandet av bankerna har gjort USA bankrutt, och är väl antagligen det värsta man kunnat göra både ur moralisk och samhällsekonomisk synvinkel.
http://www.youtube.com/watch?v=yREOUxo6Qdc

Obama hade ju istället kunnat gett folket en bråkdel av dom pengar man skänkt bort till dom finansiella-terroristerna.
Med en bail-out åt det amerikanska folket hade USAs ekonomi varit återhämtad idag, och det hade kunnat ske till en bråkdel av priset.
Och folket skulle dessutom ha möjligheten att starta på ett nytt liv där alla huslån, billån, kredikortslån och studielån var avbetalda.

Men av nån anledning bryr sig dom flesta politiker i USA och Europa mer om bankerna än om folket

Det vi har sett är att bankirer i glada tider tagit enorma risker, och begått enorma bedrägerier. När bedrägerierna avslöjades kraschade
ekonomin och parasitbankerna. Och eftersom bankerna har ett nära incestiöst band med dom flesta regeringarna i världen t.ex USA, Irland och Island.

http://www.youtube.com/watch?v=F3AlFe8l4OE&p=7A104AE2087191E2&playnext=1&index=7

Så tar regeringen över notan för bankernas misstag. Och tar därefter fram med piskan mot sitt eget folk. Man gör budgetåtstramningar och försöker tvinga skattebetalarna betala av skulderna terroristerna ackumulerat.

Och allt det här är känns bara så himla fel att jag nästan vill kräkas.