fredag 12 augusti 2011

Agiza och Alzery - ett rättshaveri efter 11 september
Det är ingen tvekan. Den 11 september 2001 spelade stor roll när s-regeringens haveri med utvisningen av Ahmed Agiza och Mohammed Alzery verkställdes i december samma år. En otrolig flathet mot USA som på svensk mark i Bromma infångade, klädde av ,satte på blöjor och tvingade in personerna i amerikanskt flyg till Egypten där de torterades. Ett oförsvarligt brott mot alla rättsprinciper. Tragiskt är också att det var Anna Lindh som utrikesminister som godkände och genomförde aktionen. Inget man vill komma ihåg men inte mindre sant för det.

Felaktigt avvisade från svensk mark -  ska få komma tillbaka
En sådan felaktig avvisning bör göras om. Utred anklagelserna och finns inga skäl ska de naturligtvis få stanna i Sverige. Regeringen och s bör samråda i frågan och lösa den gemensamt.

Göran Rosenberg om EMU: Fel från början
Jag är inte alltid förtjust i vad Göran Rosenberg skriver men nu är han ytterligare en i raden som beskriver EMU som fel från början: "Européerna har alltför länge tillåtits leva i den verklighetfrämmande fantasin att ett samhälle kan ha en gemensam valuta utan en gemensam finanspolitik". Vackert, men tragiskt.

För övrigt ska jag nu komplettera mat lite mat och dryck innan de långväga brölloppsgästerna kommer.

Inga kommentarer: