söndag 21 augusti 2011

Reinfeldt tackar Maud för sammanhållningen i Alliansen
Ansvar, ekonomi, jobb för ungdomar och sänkt restaurangmoms var Reinfeldts budskap på Strandvik i Gustavsberg i går. Jag var där några meter från podiet. Han gör inte till sig, försöker inte vara något annan än han är. Allvarlig, men inte tråkig eftersom man då lyssnar på innehållet och inte på vilket sätt det framförs
Tack till Maud för Högfors och sammanhållningen i regeringen och en förhoppning om fortsättning när den nye centerledaren väljs. Jag gissar vem han tänker på....

Restaurangmomsen - Centern borde se till att få kredit
När nu Reinfeldt och moderaterna presenterar sänkt restaurangmoms så blir det lätt deras fråga. Jag skulle vilja att centern mycket tydligare tar till sig att det är vi som drivit detta Inte minst Maud. Jag också som backat upp Cateringföretagaren Mats Eriksson på Värmdö för sin långa kamp och sin blogg "momspromenaden". Här är en person som ska ha en stjärna i himlen för att långsiktigt arbete som nu burit frukt och ger tusentals jobb till ungdomar och invandrare. Grattis Mats.

Eurokrisen - många förslag till lösning men inget tycks hjälpa
När vi människor känner att något inte är bra springer vi åt ett annat håll. I dag med världens snabbaste mediabrus går det fort. När regeringar, banker, köpare, säljare, investerare, aktie- och fondhandlare ser att något inte är bra springer alla åt andra hållet - samtidigt. Då kommer olika förslag till lösningar.

Det finns bara en hållbar lösning
Debet och kredit måste gå ihop. Det är ett enskilt lands ansvar likaväl som vi människor ansvarar för vår egen ekonomi.
Det senaste förslaget för att rädda euron är att ECB trycker nya pengar i samma hastighet som euroländer får problen och garanterar att inget euroland ställer in betalningarna. Någon som hört talas om inflation?

För övrigt blir det nu tennis och Emma ska spela med Sonja...vilken match


Inga kommentarer: