torsdag 11 augusti 2011

Jonas och Ulla - ett vackert par farliga för s och Mp
Först ska jag be om ursäkt om Jonas och Almedalen. Det har efter en uppringning av TT om han ställer upp som ordförandekandidat som han ånyo svarade ja, eftersom han skrev om detta redan i april. Det var alltså inte Jonas själv som gick ut med en presskommuniké samma dag som Lars Ohly talade.
Vi går till framtiden. Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson ligger bäst till. Mycket talar för att det blir delat ledarskap. Socialdemokraterna och Miljöpartiet får två mycket duktiga företrädare på i mycket samma planhalva. Jonas kommer att driva en kraftfullare grön politik och det kan påverka centern också, särskilt i hur unga ställer sig. Vi måste bli bättre helt enkelt.

Anders Ferm och Tage G Petersson: Smygvägen in i NATO
Det skriver AF och TGP på DN Debatt i dag. Visst är det så. Sverige har närmat sig Nato i tio år, men inte gått med. Det har skett utan politiska diskussioner och utan debatt med medborgarna. Detta trots att bara en av fem svenska anser att vi bör gå med.
Jag har stor respekt för Tage G Petersson. Han driver linjen om alliansfrihet och medlemskap i Nato är då uteslutet, Men är Sveriges stöd för befrielsekriget i Libyen tillsammans med andra länder och Nato verkligen något som vi inte bör delta i? Vi bör ha handlingsfrihet från fall till fall.

Inga kommentarer: