lördag 6 augusti 2011

Somalia och Afrikas horn: Vårt dåliga samvete
Katastrofen på Afrikas horn främst i Somalia sätter djupa spår i vår vardag. Jag mår riktigt illa när jag äter middag och vet att 3,2 miljoner människor behöver omedelbar hjälp för att överleva. Sverige ger pengar som land, många svenskar ger pengar och vi tar emot många flyktingar men det räcker inte. Att sända pengar är heller ingen säkerhet för att de kommer fram när islamistiska Al-Shabaab stoppar hjälpsändningar. Regering och myndigheter måste själva ta itu med Al-Shabaab så att mat, tält och mediciner kommer fram. Sverige kan ta initiativ genom FN och EU.

Tänkt om
de 7-800 miljarder euro som nu sätts in för att rädda EMU i stället kunde gå till Somalia och andra länder där människor hungrar och dör.

Nordiska statsministrar vill stärka det nordiska samarbetet
enligt en artikel på DN Debatt i dag www.dn.se. Terorhoten mot öppenhet och sammanhållning ska mötas med mera öppenhet, sammanhållning och demokrati. Den djupt nordiska gemenskapen ska stärkas. Besöket på scoutlägret utanför Kristianstad med 40 000 deltagande ungdomar från 200 länder är ett led i att stärka ungdomens engagemang för framtiden. Bra Fredrik. Partiledarna i Sverige bör också uttrycka sitt stöd för Norge och det öppna samhället efter vad som hänt.. Här kunde partiledaren och partiledarkandidaterna från centern ta ett initiativ.

För övrigt har jag efter morgonträningen just druckit te, ätit en rostad macka och läst morgontidningarna i Sonjas Hammock. Varmt med svag sol, mitt favoritväder.
i

Inga kommentarer: