onsdag 24 augusti 2011

Bra kandidat utfrågning i Trångsviken
Det var en bra utfrågning av partiledarkandidaterna i Trångsviken, säger Håkan Larsson, tidigare riksdagsledamot mmm(med mycket mera) från Rödön, Krokom. Ett hundratal personer var närvarande och frågorna smattrade. Men tyvärr samma trista modell med skriftliga frågor som går igenom en "granskning" innan de presenteras. Det borde centern centralt ta bort inför de sista intervjuerna.

Annie tonar ner
sin "Ny"liberalism, och talar om frihet i stället och tron på den enskilda människan. Ingen plattskatt, visst kärnkraften ska avvecklas, Natomedlemskap "ska utredas". Ett tydligt återtåg. Men med vilken trovärdighet? Ett utmärkt besked från samtliga var nej till uranbrytning som ska förbjudas med lagstiftning. Svagt att inte någon kandidat kan ge ett rakt svar på att delar av vinsterna från vattenkraften ska gå tillbaka till de kommuner där den produceras. Hedrande var att ingen kandidat backar ur om man inte blir partiordförande, dvs de ställer upp på andra poster om stämman så föreslår och beslutar.

Heja Tommy Waidelich: Ingen euro så länge jag lever.
Många år på ja-sidan. Flera diskussioner har vi haft. Åtskilliga år har vi verkat i EU-parlamentet med olika syn på euron bl a. Nu säger TW som ekonomisk-politisk talesperson för (S) att han utesluter ett svenskt medlemskap "under sin livstid". Vackert. Då är vi nog en bit över 2050...

För övrigt ska jag nu iväg till ett möte på SL om sjötransportupphandlingen...mycket viktigt för skärgårdstrafiken.


Inga kommentarer: