tisdag 16 augusti 2011

Borg stärker moderaterna om ekonomin
Tre moderater finansminister Anders Borg, Finansmarknadsminister Peter Norman och finansutskottets ordförande Anna Kinberg Batra stärker nu moderaterna ytterligare i dagens artikel i DN. debatt@dn.se. De  högre krav på banker och finansinspektion om skydd mot framtida ekonomiska kriser.Hårdare kapitaltäckningsregler, mer pengar till Finansinspektionen och tydliga överskott i goda tider.
Det  är svårt att slå nu när hela världens ekonomi gungar. Moderaternahar de tunga uppdragen.

Nej inga euroobligationer
Förslaget om euroobligationer betyder att länder som slarvat eller misskött sin ekonomi drar nytta av länder som skött sin ekonomi. Grekland, Irland, Italien ...som nu har 15,10, 4 procents ränta ungefär skulle få en lägre ränta som ett genomsnitt av euroländerna och därmed kunna fortsätta att missköta sin ekonomi. Är det rätt och rättvist? Bara för att rädda euron som valuta.

Anna-Karin Hatt blir allt fleras favorit som ny centerordförande
Tycker det känns att Anna-Karin Hatt stärker sin position som  centrordförande. Hon är den som tar med sig centertraditionen om decentralisering, trygghet, uthållig utveckling, en solidarisk välfärdspolitik i en socialliberal ram. Inga nya euroförsök på tio år och ingen plattskatt.

För övrigt ska jag nu försöka hinna med att lyssna och kanske ställa lite frågor till Annie...

Inga kommentarer: