tisdag 23 augusti 2011

Khadaffi måste gripas levande och föras till Internationella domstolen i Haag
Det är slut med Khadaffi. I varje fall hans diktatur. FNs resolution nr 1973 om att kunna ingripa mot regimer som angriper och dödar sina egna medborgare var ett stort steg framåt för mänskligheten. Trots väldiga militära resurser från oljepengar hjälper inte det när hans garden flyr diktatorn och ser att spelet är förlorat.
Sverige och omvärlden är nu skyldiga att hjälpa Libyen in mot demokrati. Humanitär hjälp från Sverige, möjligen militärpolis för att undvika klanstrider, men inga militära truppinsatser om jag får råda.

Annie borde driva på för att justera BNP-begreppet
Annie får kritik av Birger Schlaug på dagens Brännpunkt i Svenska Dagbladet, brannpunkt@svd.se . Annie försöker frikoppla tillväxten och hur den sker från klimatfrågan med mindre gott resultat. Hon glömmer bort hur mycket av tillväxten som är konsumtion.
Annie kunde med detta ta upp en debatt om ett annat tillväxtbegrepp som också tar med baksidan med utsläpp som tillväxten förorsakar. Där kunde centern göra en stor insats. Det skulle verkligen uppmärksammas.

Gustavsbergs framtid
Roligt att planerna för Gustavsberg framtid nu kommit så långt att de ställs ut. Tycker i en första ryggmärsreaktion att det ser bra ut med blandat med hyres- och bostadsrätter, gröna parker och strandpromenader. Lars Alenfalk har varit med för centern i arbetsgruppen och det känns tryggt....

För övrigt ska vi n ha kretsstyrelse och diskutera ordförandevalet...

Inga kommentarer: