fredag 5 augusti 2011

Stärk det svaga FN
Äntligen har FN:s säkerhetsråd fördömt våldet i Syrien. Det är "för lite och för sent", som brukar vara oppositionens huvudbesked på regeringens åtgärder. Två stormakter som själva våldtar sin befolkning, Kina och Ryssland har bromsat. Länderna har hittills utnyttjat sin vetorätt med motivert att inte lägga sig i "länders interna angelägenheter. Stoppa handeln med olja; ett EU-initiativ om oljebojkott mot Syrien? Eller ett C-förslag att Sverige bör ta ett initiativ?

En nationell handlingsplan mot extremism
Ett bra förslag från Fredrik Reinfeldt, Birgitta Ohlsson och Beatrice Ask. Vad säger centerpartiets kandidater till ordförandeposten om vad man gör för att minska terroristhotet?

Euron sänker världsekonomin
Ska vi ha en europeisk valuta som kräver en permanent räddningsfond med 500 mdr euro och en tillfällig räddningsfond på 440 mdr euro.... Och där detta inte räcker. EU-kommissionens ordförande Barroso vill nu har ännu mer pengar av euroländerna. Sverige står utanför...Tacka svenska folket för det.

Bra C-förslag om bibehållen tredjedel av socialbidraget vid jobb
Det är ett bra förslag som ökar intresset att gå ut i arbete. Men det tycks komma från en av ordförandekandidaterna, Annie Lööf. "Jag skulle vilja titta på en modell...". Jag..Bör kunna få ett allmänt stöd på centerstämman i Åre.

För övrigt har Sonja och jag just sprungit....och gått skogsrundan med lite hallon och blåbär.

Inga kommentarer: