söndag 28 augusti 2011

Centern har chansen
Allt tyder nu på att Annie blir ny partiordförande för Centerpartiet med 24 av 27 distrikt som nu stödjer henne. Annie är klok nog att inse att stärka huvudfåran i den gröna centeridentiteten. Hon har också tydligt markerat miljö-och klimatfrågorna sista tiden. Det kan då bli Annie som ordförande, Anders W Jonsson som 1:e vice och Anna-Karin Hatt som 2:e vice med Lena Ek och Eskil Erlandsson i VU. Det blir en bra lösning av lite gammalt och mycket nytt och olika intresse- och kunskapsområden med miljön, hela Sverige, välfärden, EU-och internationellt och landsbygden.
MP:s tapp av Maria Wetterstrand och Mikaela Valtersson öppnar också för centern.

Grattis till s-kvinnorna för valet av Lena Sommestad
Det blir ett lyft för s-kvinnorna och det måste centern också möta. Nalin Pekgul skulle inte ställt upp. Nu gjorde hon det och förlorade till en bättre kanditat. Hennes totala stöd för Mona Sahlin är en orsak... Lena Sommestads person en annan._

Forskare: Bilen kan vi vara utan...nej säger jag,
Det skapar onödiga motsättningar. Bilen behövs också. Sverige är stort och ser olika ut. Men bilen måste ge plats för mer kollektivtrafik i storstäderna. Där har forskarna rätt, www.svd.se

Det är också vad vi säger i centern, men inte alltid följer. Förbifart Stockholm och höjda avgifter på SL-kortet är några exempel. Centern borde föreslå en kollektivtrafikavgift på alla nya bilar på någon promille. Den skulle gå till kollektivtrafiken och fördelas regionalt till landsting och regioner för infrastruktur och nya trafikslag som light rail, bussfiler, trådbussar och spårbilar eller luftgondoler.

För övrigt har jag precis spelat tennis och när jag åkte hem i min bil fick jag höra att Usain Bolt dikvalificerats. Illa för honom men också synd för VM-tävligarna.

Inga kommentarer: