onsdag 17 augusti 2011

Bra Centerutfrågning med Annie - och bättre svar än väntat
Det var ett välbesökt möte på SV på Eriksbergsgatan i Stockholm i går med utfrågning av Annie Lööf. Riksdagskollegan Per Lodenius höll i mötet med stringens. Många frågor hann ställas och många svar ges. Generellt bättre än vängat från det jag sett i media från Annie. Mina frågor var fyra. 1. Vill du avveckla kärnkraften? 2. Vill du införa euron? Vill du ha plattskatt? Driver du på för spårbilar?.

Svar
1. ja, med hänvisning till energiuppgörelsen, 2. Nej,instämde med kandidatkollegan Anna-Karin Hatt, att det inte är aktuellt med någon förändring på tio år, 3. Nja. Hon hänvisade till att c vill ha "en plattare" skatt redan, men inte vad som vanligtvis avses med "plattskatt". Lite svårt att förstå kanske.4. Är för ny teknik och höghastighetståg, light rail och också spårbilar, men tror att det tar lite tid. Ganska bra.

Rätt med nej till jobbskatteavdrag
Helt rätt. Rätt också att hålla inne med sänkt skatt för pensionärer och höjd nivå för statlig inkomstskatt. Centerns krav på grön omställning tycker jag verkligen vi ska driva hårt liksom de ändringar i sjukförsäkringen som vi föreslagit och som nu är på väg. Restaurangmomsen kan bli svårt.

Fp vill ha öppet för euron
EU-minister Birgitta Ohlsson och EU-parlamentarikern Olle Schmidt vill hålla öppet for euron och kritiserar Anna-Karin Hatt som inte ser ngn förändring angående euron de närmaste tio åren. Det  var ett tag sedan vi hörde Carl B Hamilton om "euron nu"...

För övrigt blir det gruppstyrelse i dag i landstinget inför gruppkonferensen nästa helg.


Inga kommentarer: