lördag 20 augusti 2011

Det är klart att DN förordar en stark marknadsliberal åt höger
före en "varm och grön socialliberalism". Det vill säga Annie före Anna-Karin, www.dn.se
Så här låter sista meningen i ledaren."Det vore märkligt om Centerns sökande inte slutar med att partiet väljer Annie Lööf till partiordförande". Nej, DN vill inte ha någon stark socialliberal med stark grön identitet. Men det tror jag många centerpartister vill.

DN har också ställt ett antal frågor
till kandidaterna där Anna-Karin svarar bäst. Hon vill ha en obligatorisk a-kassa för ekonomisk grundtrygghet åt alla. Annie är tveksam. Anna-Karin vill halvera den statliga skatten för de med lägre inkomster som lärare, poliser och sjuksköterskor. Rovdjurspolitiken ska ha en lokal förankring och inte avgöras i Bryssel, säger Anna-Karin också. Jag märker att Annies svar är betydligt mer "avrundade" i denna intervju än tidigare....Hon har kanske fått goda råd.

MP vill "samtala " med regeringen - ta vara på det.
En positiv inbjudan från MP till samarbete står att läsa på DN Debatt, debatt@dn.se. Infrastruktur, bostäder och skola är tre områden Mp vill samarbeta med regeringen om.
MP vill vara "en konstruktiv opposition". Ta vara på det. Jag känner Gustav väl. Det går att lita på honom. Han och Åsa kan bidra med något bra.

För övrigt ska jag om en timme gå och lyssna på statsminister Fredrik Reinfeldt som sommartalar i Gustavsberg...Inga kommentarer: