tisdag 30 augusti 2011

Khadaffi: Afrikas Hitler
Vi har 30 augusti 2011. Det är 60-70 år sedan gaskamrarna i Hitlertyskland. Men nu ser vi nya tortyr- och dödsläger i Libyen. I tortyrkammaren i Zawiya har 60 brända människokroppar med upprorsmän hittats. Khadaffis kvinnliga soldater tvingas skjuta ihjäl "rebellråttor" i bunkrarna. Gör de inte det blir de skjutna själva... 60 000 upprorsmän har gripits, endast 10 000 har släppts. Var är de andra...? Khadaffi är Afrikas Hitler.

Bilen ska finnas kvar - men kollektivtrafiken måste öka
Bilen behövs. Bilen ska finnas kvar. Jag använder min och har inte tänkt sluta. Men vi måste erbjuda bättre kollektivtrafik så att vi själva föredrar den i stället för bilen - ofta, ibland, då och då...Se SvD, www.svd.se och www.svd.se/brannpunkt .
Det är dålig samordning mellan Stockholms stads vägreparationer och landstingets nyinvesteringar. Det behövs inga överföringar av beslut, det behövs bara samordning så att inte vi trafikanter blir lidande.

För övrigt ska jag nu iväg och diskutera en nygammal idé, en kommunal sektion som vi framgångsrikt hade för 20-talet år sedan. En sådan behövs...för"samordning"...kommuner och landsting.
Inga kommentarer: