onsdag 1 augusti 2012

Nej - ingen ny kärnkraft
Otroligt korkat att Vattenfall nu ansöker till Strålskyddsmyndigheten om att få bygga ett eller två nya kärnkraftverk som ersätter gamla. Det kommer att ta 10-15 år enligt Vattenfall. Det finns inget som kan ersätta kärnkraften när den fasas ut, säger man. "Stora satsningar på biomassa och vindkraft kommer inte att räcka till", skriver www.dn.se/ledare i dag. Det dummaste jag hört. Vi har på några år byggt ut vindkraften från nästan noll till 6 Twh. Solkraft ökar över hela landet liksom bioenergi. Det är ju om femton år vi ska jämföra med. Och det är detta som är alternativet. 100 procent förnybar energi. Kan en av världens största industrinationer Tyskland avveckla sina 19 kärnkraftverk kan vi avveckla våra 10.

Annie Lööf, Anna-Karin Hatt och Lena Ek bör omedelbart gå ut och säga nej till ny kärnkraft.
Vattenfall är ett statligt verk och Annie Lööf är näringsminister, Anna-Karin Hatt energiminister och Lena Ek miljöminister.
När kommer ett bättre tillfälle för centern att visa att vi står kvar vid våra grundvärderingar.

Bra att Annie "tar i med hårdhandskarna" mot skatteslöseriet i Tillväxtverket
Det är en statlig myndighet som förvaltar svenska folkets skattepengar. På hur många områden finns det inte resursbrist? Skolan, Vården, trafiken...... Det är utmanande av Christina Lugnet och hennes styrelsen att inte följa de egna riktlinjerna och dribbla med bokföring och moms. Vinnova verkar ha gått samma väg. Var finns revisorerna? Kanske dags för regeringen att göra en riktig "regeringsrevision" av alla myndigheter...?

För övrigt är det roligt med OS-silvret för Sara Algotsson Ostholt i  fälttävlan. Och nu startar Therese Alshammar också på femtio fritt....

Inga kommentarer: