måndag 2 juni 2014

Bra att det börjar röra på sig i Centern om att bryta blockpolitiken och öppna för andra regeringslösningar. svd.se/nyheter.
Det var lite överraskande att SvD ringt runt till Centerdistrikten så här direkt efter EU-valet och inför den kick-off Alliansen i veckan ska hålla med inriktning på fortsatt regerande efter valet. Jag är mindre överraskad av resultat men framför allt glad över att centerpartister ute  i landet kan tänka sig ett regeringssamarbete över blockgränserna med socialdemokraterna.

Blockpolitiken skapar tydliga regeringsalternativ. Blockpolitiken låser också fast en politisk verklighet...
och försvårar bredare uppgörelser över blockgränserna som skulle vara bra för Sverige. Det är också det stora partiet Moderaterna som vunnit mest på blockpolitiken. Centern och Kd har kämpat kring de fyra procenten mest hela tiden.. I kommunerna har vi många andra konstellationer där Centern samverkar åt olika håll som det mittenparti vi är, som Håkan Larsson säger i dagens Svenska Dagbladet.

Om ett fortsatt Allianssamarbete ger SD en vågmästarroll får inte prestigen överskrida förståndet som en centerpartist säger i SvD.
Där går gränsen. För mycket av evig tillväxt, marknadsliberalism, privatiseringar och blockpolitik förhindrar också alternativa lösningar som handlar om långsiktigt ansvar som naturen, jorden och människorna mår bra av.
Viss är det spännande att fundera kring en S-Mp-C-regering som bör kunna komma en bit över femtio procent och som skulle ställa SD åt sidan öppna för bredare lösningar för en hållbar värld där det gröna "blocket" får det inflytande naturen, människorna och jorden förtjänar.
För övrigt blir man riktigt uppiggad av den här utvecklingen. Klart är att diskussionen kommer att fortsätta. Det är det många centerpartister som kommer att se till....

Inga kommentarer: