tisdag 3 juni 2014

Se upp med grispolitiken också i Sverige så vi inte råkar ut för en förlorardebatt i septembervalen. Se Aftonbladet måndag ab.se
Det var inte rolig läsning i gårdagens Aftonblad på ledarsidan under rubriken "Ingen bryr sig om den svenska grisen". Där beskrivs att det på tolv gårdar i Sverige pågår djurförsök för att närma sig "de danska förhållandena" för grisar. Branschorganisationen Sveriges Grisföretagare har tagit fram olika förslag för att göra produktionen av griskött billigare. Smågrisarna ska ska kunna avvänjas från sin mamma efter tre veckor i stället för fyra. Suggorna ska få "stålkonstruktioner" så att ytan för grisarna minskar och fler grisar ryms i varje box. Om detta är sant bör Centern omedelbart ta kontakt med grisföretagarna och stoppa grisplågeriet.

Roligt om trådbussar blir verklighet i Stockholm igen. Den omaka duon Vänsterpartiet och handelskammaren kommer nu med förslag om trådbussar från bland annat Orminge till Globen..
Det kan man läsa i dag i dn.se/stockholm.
En linje föreslås från Orminge till Globen och en annan från Flemingsberg över Älvsjö till Globen ungefär samma linje som spårväg syd skulle få? Nackalinjen skulle kunna byggas på två år och komma i rätt tid när Slussen byggs om och kosta 250 miljoner. Spårbilar är naturligtvis ett annat alternativ som går på en bana några meter upp i luften och inte tar någon mark i anspråk. Men det är bra att miljövänliga alternativ kommer in i diskussionerna. Trådbussen går på el. är miljövänligare och tystare. Vackert.
För övrigt har vi ett stort möt i kväll i Tornhuset i Gustavsberg om Slussen dit partierna i fullmäktige bjudits in.Ska bli intressant ....

Inga kommentarer: