torsdag 12 juni 2014

KD och Göran Hägglund är först ut i DN:s intervjuserie. Förstatligande av sjukvården sticker ut...men vårdnadsbidraget känns lite gammalt och pappamånader vill man inte ha.
Kd är socialkonservativt. Fler pappamånader är inte aktuellt.Lutar mer åt att avskaffa pappamånaderna helt. Familjen ska bestämma. Punkt slut.Vårdnadsbidraget ska vara kvar även om det mest utnyttjas i invandrartäta områden. Detta blir då en direkt motsättning till den framväxande feministrörelsen som just nu har 15.000 aktivister samlade i Malmö. Men ibland tjänar båda partier på en hård debatt FI mot Kd.
En tredelad familjeförsäkring är ett bra förslag, en tredjedel till mamman, en tredjedel till pappan och en tredjedel som man gör upp om inbördes. Det vill inte Kd men det vill jag.

Förstatligande av sjukvården(kd) och skolan (Fp) leder till ökad centralisering och blir vinstfrågor för Centern. Sätt igång....

Intressant att pröva fri hyressättning, säger Hägglund, men...
han gör en reservation att det bara ska gälla nya bostäder som ännu inte är byggda, dvs för nyproduktion. Det kan bli svårt att få igenom detta,särskilt i en valrörelse...där Alliansen redan har stora problem

KD-ledaren lutar också åt Nato-inträde, med det är heller ingen bra fråga varken i valrörelsen eller senare.
Att nu under Ukrainakrisen provocera Ryssland med Nato-inträde vore att ta stora risker för freden i EU-ropa. Svar Nej.

Fi lyfter jämställdheten i valet och alla partier måste bli bättre
Feministkonferensen i Malmö hjälper Fi som har högst förtroende av alla partier i frågan om jämställdhet enligt svd.se/Nyheter. Främst ska sättas lika löner för lika arbete. Det är otroligt att det här fortfarande finns så stora skillnader. C bör driva detta stenhårt.
För övrigt har jag nu skrivit en motion om Slussen där Värmdö kommun bör ställa sig bakom Plan B. Bussarna ska gå till Slussen men inget riskfyllt bussgarage i Katarinaberget.Inga kommentarer: