onsdag 11 juni 2014

Gårdagens blogg blev till anförande om sommarsjukvården i landstinget
Det blev naturligtvis kritik från oppositionen med Dag Larsson, S i spetsen, men den blev lamare än jag väntat mig. Jag tror det beror på att vi i Alliansen i år verkligen har lagt ner tid, omtanke, pengar och diskussioner på hur sjukvården ska klaras under sommaren. Men svårt att planera när sjuksköterskor och annan personal saknas så att vårdplatser inte kan utnyttjas.

Alliansens jobbmål är klart och enkelt. Minst fem miljoner ska ha ett jobb 2020. Det är 350 000 fler än i dag. Fler jobb är ett bättre mål än procentsiffror på arbetslöshet som S har.
Det har gått tidigare för S att dribbla med statistiken för arbetslöshet. Persson kunde det när han stoppade in folk i åtgärder och förtidspensionering. Alliansen har många bra förslag på att skaffa jobb; jobb och studier samtidigt för nyanlända, personer med funktionshinder får utbildning på folkhögskola, fler tillfälliga anställningar på Samhall, fler resurser till Ung företagsamhet och Drivhuset, bättre starta eget bidrag, sänkt krav på aktiekapital i bolag.

Flyktingar ska kunna påbörja SFI tidigare, flyktingguider utökas, lättare för akademiker få behörighet i Sverige.
Det är några andra förslag för att öka antalet jobb för flyktingar och asylsökande. Ambitionen är det inget fel på och inte förslagen heller. Men mycket handlar om vilken iriktning valrörelsen får...och glöm inte skola, sjukvård, trafik och miljö.....

Allt tyder på att Hillary Clinton ställer upp.
Att skriva memoarer kunde ju tyda på motsatsen. Men när hon i "Hard chioces" talar om vad hon ångrar som att hon ställde upp för kriget i Irak så är det ett sätt att slippa negativa frågor i en presidentkampanj.
För övrigt har vi nu varit på Emmas  skolavslutning med mycket sång och tal på Viks skola. Härligt. Man kommer ju ihåg lite....

Inga kommentarer: