lördag 28 juni 2014

Juncker föreslås som kommissionsordförande, Cameron får backa, men en dämpad formulering om EU som "en allt fastare sammanslutning" kan bli betydelsefull för framtiden.
Det blev som väntat. Juncker föreslås med Storbritannien och Ungern emot.  "En riktigt dålig dag för Europa" sa Cameron som nu reser hem med stora problem för Tories och Storbritannien. EU ska inte bli "en allt fastare sammanslutning" för länder som inte vill det, ingår tydligen i överenskommelsen. Det kan bli avgörande för hela frågan om Storbritanniens folkomröstning och eventuella utträde. Det är precis det flexibla EU-samarbete jag talat om. Alla länder ska inte behöva vara med i allt. Ett flexibelt EU är bra för alla, för de som inte vill vara med i allt, som t.ex euron, och för sammanhållningen.

Stor intervju med Gudrun och Fi dn.se/nyheter .Ingen tvekan om att Fi kan komma in i riksdagen och då kan regerinsalternativet se helt annorlunda ut. 
Trygga heltider, delad föräldraförsäkring, utmönstrat våld i alla relationer, invandring ska vara en rättighet.
Det är Fi:s huvudfrågor. Det tilltalar många men baksidan kan bli jobbig för Fi. Det handlar om stora skattehöjningar, ingen sänkt restaurangmoms, högre arbetsgivaravgifter för unga, stopp för rut och rot, förmögenhetsskatt?, fastighetsskatt? Nej, det är dåliga förslag och de ska bemötas, inte minst från oss i Centern.

Roligt med C-framgång i Ipsos. Det kan bli början på en skräll, men Alliansen har det kärvt, mycket kärvt och moderaterna...
49,8 mot 35,6. Det är dagskursen mellan blocken i DN/Ipsos dn.se/nyheter. Centern går fram med 1,3, till 5,6, roligt och Fp med 0,5 till 6,3 och där ligger väl M-rösterna.... Centern ska nu ta vara på läget och mycket hårdare driva miljön, klimatet, småföretagen och livsbalans i valrörelsen och tydligt bemöta lastbilsskatter och nya Fi skatter.
För övrigt åker vi nu hem från Villa Schabraket till Hemmesta och i morgon blir det Almedalen.


Inga kommentarer: