tisdag 17 juni 2014

Bra med ytterligare sänkt skatt från Centerpartiet för att anställa unga
Det kan se ut som en provocering mot opposition och  utvärderingsopinioner att nu sänka skatterna ytterligare för anställning av unga. Sysselsättningseffekterna är osäkra säger IFAU, ett uvtärderingsinstitut. Det blir inga nya jobb på det viset har vi hört från oppositionen länge. Men det är ofta gamla undersökningar och det är ingen som riktigt vet något om effekterna. Är det inte en ganska enkel logik att det skapas fler jobb om det blir billigare för företag att anställa och det skapas färre jobb om det blir dyrare.

Det handlar heller inte bara om pengar utan är mycket en fråga om värderingar och vad man tror på - eller "långsiktiga ambitioner" som Annie säger i www.dn.se/valet 2014.
Det är ofta viktigare med riktningen än kronor och ören och visa att man menar allvar med ambitionen..

Klimat- och miljösatsningen fortsätter och det handlar om att minska utsläppen, öka andelen förnybart och förbättra energieffektiviseringen
Den regering du sitter i vill bara ha ett utsläppsmål, inte de andra målen. Vad säger du om det?Vilken linje gäller, säger journalisten. "Det beror på vilken man frågar, svarar Annie. Ha...

Ett bra svar till  när journalisten frågar "Blir du annorlunda behandlad som kvinna i partiledarkretsen jämfört med manliga kolleger.
" Ja, jag får andra frågor som den här, svarar Annie. Ha....
För övrigt åker jag nu in till säsongens sista landstingsstyrelse och sedan ska vi lyssna på Emma på kulturskolans teater i eftermiddag.

Inga kommentarer: