söndag 22 juni 2014

"Full stridsberedskap" från Putin. Hur tänker han? Tänker han inte alls? Eller är det en del av strategin? Allvarligt är det i alla fall. 
Ukrainas president Viktor Porosjenko meddelar ensidig vapenvila där ryska separatister får fri lejd och Putin svarar med att kalla det ett "ultimatum" eller bara "meningslöst"... Porosjenkos förslag är en möjlighet att komma till dialog och förhandlingar, men Putins svar tyder på att han inte vill det. USA, Frankrike, Tyskland stärker nu samarbetet för nya sanktioner mot separatister i Ukraina och risken för upptrappning är stor. Helt och hållet Putins ansvar.

Peter Wolodarski dn.se/söndagskrönikan pekar på Alliansens största svaghet "bristen på konflikt" som öppnar för annat fokus än ekonomi och jobb. M och S är motpoler om regeringsmakten men inte om politiken och innehållet.
Ungefär så kan man sammanfatta DN-krönikan. Mp, Fi och Sd har alla fått stort eget svängrum och vi bör se till att vi får det också i Centern med livsbalans, medborgartjänst, avveckling av två kärnkrafverk och 50,50,50 i klimatmål -50 procent i minskade utsläpp, 50 i förnybara energi källor och 50 i energibesparing till 2030.

Ställer verkligen Marita Ulfskog och Socialdemokraterna upp på federalisten Jean-Claude Juncker som EU-kommissionens ordförande. Tala om omsvängning.
Otroligt att Frankrike och F Hollande och flera andra socialdemokratiskt ledda länder ställer upp på J-C Juncker. Vad säger S med Löfven och Ulfskog i Sverige? En liten fråga kanske....?
För övrigt blev det musslor och andra godsaker i går och i dag bjuder Sonja och jag på färska(godkända) räkor och havskräftor. Men en liten simrunda först...16 grader...ha.

Inga kommentarer: