onsdag 25 juni 2014

Inte lätt för högerextrema att bilda partigrupper - men det har inte så stor betydelse politiskt
Det är inte nya EU-lagar de vill ta fram utan färre.
Det kan se ut som ett misslyckande när man läser media om högerextremister i EU-parlamentet som inte kan enas i partigrupper. Se dn.se/världen i dag.  Nationella Fronten med Le Pen och Geert Wilders PVV  lyckas inte få ihop partier från sju länder för att bilda sin grupp. UKIP har också haft svårt men har nu fått ihop en grupp där SD ingår och Beppe Grillos femstjärneparti i Italien. Tories i Storbritannien har lyckats bäst med sin grupp ECR där Sannfinnarna och Dansk folkeparti ingår.

Men det har inte så stor betydelse - de som skriver om detta i media vet inte hur EU-parlamentet fungerar.
Dessa partier har inget intresse av att ta på sig rapportörsuppdrag för att skriva en massa nya EU-lagar med ökat EU-inflytande, tvärtom vill de ju minska EU-makten. Då är det lika viktigt eller viktigare med opinion och utspel än nya laxtexter. Jag känner mig som "gammal EU-kritiker" väldigt frustrerad. EU-kritik mot den växande EU-staten ok, men aldrig i livet den andra halvan med partiernas frärmlingsfientlighet och rasism.

Oj- Åsa Romson tonar ner MP:s politik precis som Stefan Löfven
Det går att läsa i dag i DN det också dn.se/partiledarna . Oj, vad utslätat. En kriskommission med experter från Schweiz för att lösa tågkrisen är väl det mest utstående. Sedan är det å ena sidan,, och "å andra sidan" om  kritiken mot ekonomisk tillväxt, en "flexibel modell" för vinster i välfärden, med "striktare regelverk"..."Jag har väldigt svårt att se... att man tar tillbaka arbetsmarknadsprövningen". Löfven och Romsom har gått samma kurs - Prat, prat, svårt att se, å andra sidan...

 Dags att sätta hårdare press, men också angripa från andra hållet för Centern.
Visst, inte bara BNP-tillväxt, ja, avveckla två kärnkraftverk.Nej, ingen återgång till fackveto med arbetsmarknadsprövning...Nej till 6-timmar men ja till mer valfrihet med livsbalans.
För övrigt kommer Kjell och Annika ner till Bohus-Malmön och Villa Schabraket om några timmar och då blir det trevlig samvaro med mycket sång några dagar.

Inga kommentarer: