söndag 15 juni 2014

Den militära uppladdningen runt Östersjön är allvarlig - Gör inga dumheter med prat om Nato inträde.
Det är en allvarlig verklighet vi nu ser runt Östersjön. Ryssland och USA, de två stora stärker och utökar sina militära aktiviteter runt Östersjön. Bara under sista året har den ryska Östersjöflottan tredubblat sina aktiviteter med övningar till sjöss.
Ukrainakrisen har skapat spänningar  hela EUropa, samt USA och Nato. Nedskjutningen av ett regeringsplan i Ukraina av de proryska rebellerna , med ryska insatser, ökar spänningen. FN måste mycket mer bestämt ta tag i frågan.

Centern stärker långsamt men bestämt sin ställning, nu senast i  SvD/Sfos mätning i dag.
Ser positivt ut.
Det är låga siffror, usla i ett historiskt perspektiv. Men det är inte nivån som är viktigast nu utan trenden och här går det uppåt. På vår halvårskonferens och sommaravslutning i landstingsgruppen var det flera som talade om det ökande engagemanget ute i kretsarna efter det framgångsrika EU-valet. Centern kan bli raketen bland  "de gamla" partierna var det flera som sa. Inte alls omöjligt. Men fler egna förslag som livsbalans, ja ni som läser vet.

Se upp för Fi. Det kan bli årets överraskning.
Fi går fram till 3,4 procent i dagens Sifo. Det kan bli mer. Men breddningen till många fler områden än jämställdhet kan bli en bumerang, som att avskaffa rut och rot och och införa en sorts medborgarlön. Lyft nu egna bra förslag på jämställdhetsområdet som stöd till  kvinnligt företagande där C har förtroende.
För övrigt är det nu dags för träningsrundan och sedan lite tennis i sommarsolen. En vänlig grönskas rika... 

Inga kommentarer: