tisdag 24 juni 2014

Bra att EU stödjer Ukrainas fredsplan, men det krävs press på Ryssland att inte sända in tanks och annan militär utrustning till separatisterna.
Och då är det inte militära hot eller provocering av den sorten som Nato-övningar eller liknande jag tänker på utan sanktioner mot personer som står Putin nära. Det blir i längden en hård press på Putin om han inte längre får stöd från sina oligarker. Tyskland och Merkel måste medverka tydligare i sanktionerna och pressen på Ryssland.

LRF kräver ny lagstiftning för att reglera den allt mer vilda växtförädlingen och riskerna den för ned sig
Superbroccolin som släppts ut på marknaden är bara ett exempel på  nya växtförädlade produkter som rundar GMO-lagstiftningen. Här krävs myndighetskontroll,  konsumentskydd, screening, filter som säkrar miljö och konsumentkrav, säger LRF;s miljöchef Jan Ekswärd i svd.se/nyheter. Utmärkt och centern som parti borde omedelbart hänga på. Och vårt nej till GMO står fast.

Lövfen är inte trovärdig med alla löften om en ljusnande framtid om 10-15-25  år. Det är väl ingen som bli imponerad av att hälsoklyftorna mellan rika och fattiga ska vara borta inom en generation. Hånfullt....dn.se/valet 2014.
Nej, Löfven, det håller inte att bara lova en massa saker långt fram i tiden. EUropas lägsta arbetslöshet 2020, minskade inkomstklyftor i ett tioårsprogram, en äldreomsorg som fungerar..senare, liksom barnomsorgen...liksom föräldraförsäkringen, liksom arbetsvillkoren för timanställda, liksom kvalitetslagar för bemanning  i skolan om tio år. Nej Löfven prat, prat, löfte, löften senare, senare...Inte trovärdigt.
För övrigt tog jag bort en stor stubbe från gamla körbärsträdet i går, tala om hårda trädslag, rensade sly för bättra vattenutsikt ett par timmar och Sonja jag städare hela fiskarvåningen.

Inga kommentarer: