torsdag 5 juni 2014

En frejdig, glad och personlig kick-off för Alliansen 100 dagar före valet startar nu valrörelsen.
Samarbete och sammanhållning är bra men tror alla partier skulle vinna på mer av självständigt agerande.
Jag såg en del av kick-offen på weben och det var mycket glädje, skoj och handklappning. Retar kanske en del "vad håller dom på med..." men tror att många också tyckte det var lite lättsamt och skoj. Men en sak ska inte underskattas och det är att "trivas tillsammans", vara öppen men också förstå varandra, kunna säga saker både positivt och kritiskt, lyssna, men också vilja få igenom tillsammans. Alla som arbetar politiskt i kommuner och landsting i Allians eller en annan koalition vet hur viktiga personrelationerna, eller personkemin är när man träffas nästan varje dag. Oppositionen har här en del att visa upp.

Fem  miljoner i arbete 350 000 nya jobb till 2020, var det enda löftet...
Nja, inte riktigt, 60 miljoner - i sammanhanget en puttenuttsumma -  satsas på att göra det lättare att anställa nyanlända, ungdomar och funktionshindrade. Beloppet imponerar väl inte men de viktiga här är de grupper man vänder sig till. Lagom med siffror och en tydlig inriktning jobb, jobb, jobb. Det blir till att tänka till för Löfven och hans kamrater....

Tycker ändå att det är viktigt att partierna går fram mer självständigt i valrörelsen och inte låser in sig i Alliansblocket. Jag tror att alla har att vinna på en lagom ram, men en självständig valrörelse för alla partier.
Jag säger det igen, men jag tycker Centern ska satsa på livsbalans i arbets- och vardagslivet, avveckling av två kärnkraftverk under mandatperioden, medborgartjänst och satsning på modern miljövänlig transportteknik som spårbilar, trådbussar, linbanor och pendelbåtar.
För övrigt blir det nu lite hemarbete med både inre och yttre tjänst.

Inga kommentarer: