måndag 1 september 2014

Vi har goda chanser att göra ett bättre val än de 6.6 procenten 2010. Miljöbilarna, maten och jobben för unga ska fortsätta att lyfta oss. Bra jobbat av Annie mot Åsa R.
Det är roligt när vi går uppåt. Det har vi också förtjänat och det kommer att bli mer. Vi ska hålla i frågorna om miljöbilar, elbilar, 10 000 laddstolpar, matlandet och jobben för unga, med lägre arbetsgivaravgifter, den halverade momsen för restauranger och lärlingsjobben ute på företagen.
10 000 laddstolpar ger 34 laddstolpar per kommun bara för att överblicka storleken. Storuman Åmål, Bräcke och Malmö har olika förutsättningar men det är detta som är poängen. Det ska vara tillräckligt många laddstolpar för att elbilar ska kunna köras utan laddproblem i hela Sverige. Stockholms län skulle få 25x 34 eller 850 laddstolpar. Wow. Härligt förslag, lätt att förstå och som ger jobb över hela landet.

Och utmärkt jobbat av Martin Ådal mot Ali Esbati också om jobb för ungdomar. Sänkta kostnader, som arbetsgivaravgifter, för företagen att anställa ger naturligtvis fler jobb än att det bli dyrare som att höja matmomsen.

Det är klockrent och alla förstår det utom de som inte vill och där tror jag folk och framför allt företagen själva förstår skillnaden.

Ingen lyckad dag för Löfven i går i TV-utfrågningen. Det blev för många tveksamheter och oklarheter.
Det började med ännu hårdare lagstiftning mot krigförande svenskar i terroroganisationer än regeringen. Det kunde han inte förklara. Det blev svettigare för varje följdfråga. Det blev inte bättre när det handlade om försvaret. Mp vill sänka och S ställer upp på försvarsberedningens höjningar och nya JAS-plan. Och sedan kom det till kärnkraften. Mp vill, liksom jag, avveckla två kärnkraftsreaktorer under nästa mandatperiod. Löfven pratade om att den ska vara kvar "under överskådlig tid"...låter som en bit in på 2100-talet...
Vi kommer att gå upp i nästa mätning också. Ska vi gissa på 8,2 den 14 september.
För övrigt ska jag nu skriva färdigt invigningstalet på spårbilskonferenen på torsdag. Spårbilen kommer. Varför inte en spårbilsring runt Stockholm i stället för Förbifarten?

Inga kommentarer: