måndag 3 augusti 2015

Så har då Fjällfiskets Vänner kommit hem från Ajvin Sijte och Fjällfuran  efter fem härliga dagar och nätter med mycket fisk, mycket diskussioner, mycket god mat och alla sorters väder.
Jag åt middag med Micke, Åsa,Sara, Hanna, Sonja och Stoffe på onsdag kväll och Stoffe körd in mig till nattåget. Vi brukar alltid ses och ta en öl först Raymond, Svensson, Bengt Hellman, Bosse Jonsson och Ulf Eklund, som dock inte var med i år. I år blev det en öl på O´Learys på centralen innan nattåget 22.40.

Jag delar ut mina dagboksanteckningar på 26 års fiske till Raymond och Bengt och Bosse får dem senare eftersom han kliver på i Gävle. Vi ljuger lite om vad som hänt och tar en salami och lite tilltugg..På kvällen äter vi  nyfångad enrishalstrad röding med smörslungad potatis och lite godsaker.
Frukost fredag i Järpen på tåget och vi handlar som vi brukar på ICA i Undersåker när vi kommer fram på morgonen. Taxi över Välliste, Trillevallen, Ottsjsö, Vålådalen och fram till skogsplaten där Per-Erik från samebyn hämtar oss med fyrhjuling. Transport 6-7 kilometer till Ajvin Sijte, Östra Vattensjön och Fjällfuran med utsikt över Anarisfjället från vår stuga. Vi fiskar i två båtar med drag. Bengt och jag i en båt och Raymond och Bosse i den andra. Vi får tre rödingar  per båt, och det är kvoten per dygn.

Två fisketurer på fredagen. Bengt och jag ända till Västra vattensjön, ror omväxlande med motor till Storån där vi fiskar med långspö och får flera öringar. Det blåser"som fan " står det  dagboken, det är kallt och regnar "disddugg" hela dagen. Men bra med fisk. På kvällen blir det medhavda kräftor till middag....lite underligt kanske mitt i fjällvärlden men gott....

Solen skiner på lördag och det är medelhavstemperatur. Bosselagar  havregrynsgröt som vanligt med lingonsylt och Bengt äter morötter med lite rött vin kvar sedan i går...ha. Vi badar i sjön sådär 12-14 grader och sedan blir det bastu som är uppsatt i våras med utsikt över Östra Vattensjön Kan det bli härligare.

Söndag och vi fiskar på förmiddagen,Vi samlar ihop oss framåt tre och blir hämtade av Per-Erik och äter en god middag på Fjällsätern i Undersåker  innan nattåget går 20.28. Bosse stannar i Undersåker. Vi kommer till Stockholm 0710 delar fisken och fördelar utlägg och tackar varandra för i år. Kan man ha det bättre.

Inga kommentarer: