torsdag 1 oktober 2015

Var på en debatt om Nato i går i en fullsatt Hörsal på Kulturhuset. Nej sidan vann omröstningen med stor majoritet efter de fem debatterna.
Det börjar röra på sig ordentligt nu i Nato-frågan i Sverige. I går fylldes hörsalen i Kulturhuset och det var fem debatter under ett par timmar. Jag har svarat Håkan Larsson på FB och där finns en telegramtext om debatterna.

Ett återkommande svar från ,ja-sägarna
Birgitta Olsson, Fp, Linda Nordlund, Folk och Försvar, Mike Winnerstig, Karin Enström, fd försarsminister, och Katarina Tracz var att vi måste bygga vårt försvar gemensamt.

Nej-sägarna Sven Hirdman, fd Moskvaambassadör, Pierre Schori, fd biträdade utrikesminiser,Gudrun Schyman, språkrör Fi, Hans Blix, tidigare gen.dir IAEA,och Stina Oskarsson, var att ett medlemskap i Nato ökar spänningarna för Sverige och Norden.

Jag frågade Hans Blix om Sverige kan gå med men friskriva sig från användning av kärnvapen eller om Norden kan skriva in i avtalet med Nato att vi ska vara en kärnvapenfri zon.
Visst, sa Hans Blixt. Allt är möjligt att skriva in men det hindrar inte ett kärnvapenland i en kris att använda kärnvapen i och kring Sverige,

Assad måste ställas inför krigsrätt. Mördandet av den egna befolkningen börjar nu komma fram i bild och annat material.
I går blev det känt att en specialdomstol i Frankrike inlett en utredning om krigsbrott mot Assad och den syriska regimen. Helt uteslutet att FN tillsammans med Assad ska krossa ISIS. Assad ska ställas inför krigsrätt.och Putin ska skämmas inför världen.
För övrigt ska jag nu se vad katten Morris tog vägen nr han blev skrämd av en hund på gatan och sprang upp i skogen.

Inga kommentarer: