söndag 1 maj 2016

Nu har vi städat undan glas, flaskor och bord och stolar från den trevliga Valborgsfesten i går med Hemmestakören för 89:e gången, nja 39: ska det nog vara.
Och vilken härlig känsla att få fira Valborg med vänner sedan vi flyttade till Värmdö för 43 år sedan. Härligt att kunna följa varandra, barnen och barnbarnen men också en och annan höft och något knä som inte är som det var för 40 år sedan. Men vi kör från eftermiddagen med baren på övervåningen, utdelning av frågor för skogsrundan i dag på temat katter, eftersom det är Morris som bjuder in till denna Valborg.Och vilken fantastisk fantasi med kattutstyrsel från Hemmestakörens sångare,

Lyssnar på Löfvens tal och förvånas över att det inte var mer än 5000 jobb i statlig regi som vi ska betala för när man  lovat EU:s lägsta arbetslöshet om några år.
Det räcker inte och det har han redan fått kritik för från egna medlemmar och s-föreningar. Det måste till bredare åtgärder för att få fler i jobb. Här har Alliansen helt andra och mycket bättre förslag.

Jonas Sjöstedt till stärka fackföreningarna genom att ge rätt till skatteavadrag för fackföreningsavgiften.
Helt fel väg skulle jag säga. Kan jag få rätt till skatteavdrag för mitt medlemskap i Folkkampanjen mot kärnkraft också?
Nej Jonas, du borde också kunna komma med något bättre.

Inga kommentarer: