onsdag 28 oktober 2009

Alliansen får ökat stöd, eller...
Många opinionsmätningar men åt olika håll. Så ser det ut nu bland opinionsinstituten och väljarna. I går kom en mätning som visade starkt och ökat stöd för oppositionen med 8-10 procents försprång. I dag kommer en annan DN/Synnovate som visar i stort sett jämnt lopp med 0,7 procents försprång för oppositionen.Vilken skall man lita på. Ingen förstås, men varför är skillnaderna så stora. Den ena med websvar den andra med telefonintervjuer. Kan nog göra skillnad. Den ena nära knuten till oppositionen, den andra till majoriteten. Kan kanske också göra skillnad.
Ingen rolig läsning för Mona Sahlin dock som i dag inviger s-kongressen i Älvsjö. Vänsterns tapp på tvåprocent är mycket...och centern och mittenpartierna har fortfarande låga siffror.

Folket tror inte på regeringens jobbpolitik
säger Mona Sahlin samma dag på DN Debatt. Också det enligt en opinionsundersökning av Novus. I valet 2010 kommer jobben att vara den absolut viktigaste frågan, säger Sahlin. "Socialdemokraterna skall aldrig mer förlora initiativet när det gäller jobben". Annars mest prat i artikeln. Inget nytt. Bara för att ha något från partiledaren när ombuden träffas på Älvsjömässan i dag. Mycket formuleringskonst - eller manipulation om man vi.. t.ex " Skattepangar skalla inte gå till "aktieägarnas vinstuttag". Låter kraftfullt, men är det inte. S har accepterat vinst, men vill ha god kvalité och vem vill inte det....

Jag gråter när jag läser om den nedhuggna regnskogen
i dagens SvD. Det är ofattbara arealer på hela Svealand i Kongo, en yta större än Sverige och Danmark tillsammans som försvunnit i Amazonas de senaste 10-20 och ytor stora som Sörmland och Uppland som huggs ner varje år i Indonesien.
Regnskog som är en ren miljövinst för klimatet. Ge markägare betalt för att bevara regnskogarna och ta in det i klimatavtalet i Köpenhamn.

För övrigt skall vi nu ha möte med gruppledarna om bristen på disciplin i kf med alldeles för mycket, för långa och för sega interpellationer och frågor...En minuts fråga, en minuts svar och varsin minuts replik...Och frågan skall kunna besvaras med ett ja eller nej.

Inga kommentarer: