onsdag 21 oktober 2009

Olycklig oenighet om klimatet
Mycket olyckligt att inte finansministrarna kom överens i går om finansieringen av klimatinsatserna inför Klimatmötet i Köpenhamn om bara 50 dagar. Huvudproblemet verkar inte ha varit EU:s bidrag till de fattiga länderna på 5-7 mdr euro per år de närmsta åren och upp mot 100 mdr euro från 2020, utan hur kostnaderna skall fördelas inom EU. Polen och tiotalet "fattigare" Östländer vill inte binda sig för höga kostnader. Illa. Höj budet från oss rika länder, Anders Borg. Det vinner allt på i längden.

Kyrkan kan bli historisk
Så hoppas jag att det blir när kyrkomöteti diskuterar och beslutar om vigselrätt och äktenskap för enkönade par. Så långt borde vi ha kommit i dag att detta nu skall bli verklighet och att kyrkan skriver om vigselordningen så att äktenskap skall gälla även par av samma kön.

Anne Ramberg till ny svensk kommissionär
Det är en av mina favoriter. Och det är en poäng att ta någon utanför partipolitiken. Advokatsamfundets generalsekreterare har gjort sig känd som en förkämpe för mänskliga rättigheter och skydd för den egna integriteten. Och det är mycket detta, inte minst det sistnämnda, som lagstiftningen kommer att handla om i framtiden med telekompaket, FRA, IPRED och deras efterföljare.
Det skulle också avlöva tankarna på att EU-kommissionen skall bli ngn sorts EU-regering.

Oroande otrygghet i Värmdö
Vi måste gripa tag i den växande otryggheten i Värmdö med allt fler unga flickor med hög
alkoholförtäring, ungdomsbråk i Gustavsberg, övergrepp mot ensamkommande flyktingbarn i Äppelbo i Hemmesta och sannolikt anlagda bränder. Det är inte acceeptabelt. Kommunen bör tillsammans med föreningslivet diskutera frågorna djupare utifrån ett brett ungdomsperspektiv, barn, familj, skola, fritid och framtid.

För övrigt hade Emma sin dagiskompis Filippa hemma hos sig i går när hon fyllde 3 år och 10 månader...Hon blev glad för den fina rosen men ville helst att farfar skulle leta efter henne och Filippa i huset...

Inga kommentarer: