tisdag 27 oktober 2009

Finanspolitiska rådet ger godkänt till regeringen
Det är ju roligt att höra från professor Lars Calmfors med flera. De "lånefinansierade" reformerna på 32 mdr kronor är motiverade menar rådet. Jobbavdragen, skattesänkningarna och extrasatsningarna på sysselsättning och på kommunerna får sammantaget godkänt av rådet. Dribblingen med utgiftstaket får däremot välförtjänst underkänt.

Nordiska unionen - Ett fantastiskt bra förslag
Jag har alltid på håll beundrat Gunnar Wetterberg, historiker, författare och nu samhällspolitisk chef på Saco. De fem nordiska länderna bör gå samman i en ny Union - Kalmarunionen i modern tappning, säger Gunnar Wetterberg. En skröna? En ryggmärgsreflex? En upprepning av en gammal historia....ni förstår skämtet.
Nej, i bästa mening ett bra förslag med massor av mänskliga, kulturella och samhällspolitiska fördelar med mer av gemensam ekonomi och ett stärkt Norden i EU och internationellt. Att redan nu börja tala om ett statsförbund, en federation med underhus och senat är väl lite tidigt men varför inte låta tanken svindla.
Som EU-kritiker har jag både talat om och arbetat för ett stärkt nordiskt samarbete. Jag har nästan längtat efter att få arbeta med något starkt ja i stället för nej.
Detta är ett sådant ja som jag tror många med mig vill arbeta för. Låt det inte stanna vid en artikel Gunnar.

Bo Krogvig stärker s - se upp
Under flera år arbetade vi "nära" varandra i landstinget. Inte politiskt nära men ändå så att jag lärde känna personen och uppskatta honom som en mycket god företrädare för s. Hans stora kännedom om politik och samhällsarbete kan ingen ta ifrån honom. Han har varit med om både valsegrar och valförluster under sina 35 år i politiken. Mona Sahlin bygger vidare på sitt lag. Bo Krogvig kan politiken, inte minst Stockholm där s har störst problem. Lycka till, eller se upp...beroende på vilket håll man ser det ifrån...

För övrigt har vi just haft Framtids- och klimatberedning och gått igenom massor med goda idéer från eleverna på G2 gymnasiet som vi nu skall arbeta in i våra förslag...

Inga kommentarer: