lördag 17 oktober 2009

Lissabonfördraget inte klart - vänta med EU-president
Det kliar i fingrarna på EU-eliten att diskutera vem som skall bli EU-president. Frankrikes pratglade president N Sarkozy har tidigare stött Tony Blair, men börjar nu tveka. Motiv: Storbritannien är inte med i EMU. Så otroligt, diskriminerande.
1. Vi som är emot Lissabonfördraget vill inte ha någon EU-president över huvud taget.
2. EU-president skall inte diskuteras förrän fördraget är undertecknat av alla EU-medlemmar
3. Att som Sarkozy utesluta hälften av EU:s medlemmar av formella skäl är bara ett nytt underbetyg åt hela EU.

Sverigedemokraterna får mycket landsdagsPR
Ett bra namn på kongressen/stämman/riksmötet. Landsmöte, landsdagar...
Och farligt mycket PR, och inte särskilt mycket kritik heller. Åkesson omvald, Carina Herrstedt vald till vice ordförande. Arbetsmarknadspolitiken ligger främst, Socialdemokrater och LO folk ligger närmast att ta röster ifrån. Kristdemokraterna bävar...Internationell solidaritet är inget för dem. Angrip dem där.

Ungdomsförbunden med centerns Magnus Andersson kritiserar Littorin
Ja, det var ett dumt uttalande av Littorin, att ställa äldre arbetare mot yngre. "Det är bättre att unga än äldre sägs upp". Det är arbetsinsatsen som skall räknas inte ras, religion, ålder, sexuell läggning....
Men ändra ingångslönerna. Det är diskriminerande mot de äldre. Min svärfar var murare i hela sitt arbetsliv i Västerbotten. Fackligt ansluten socialdemorat. Men att ge knappt fullvuxna småpojkar samma lön som en som jobbat i yrket i 40 år... Börja med en lägre lön och arbeta dig upp. Då blir det också lättare att anställa ungdomar.

Fisken borta i haven om 40 år
Vilken hemsk framtid. Men det presenterades redan 2006 i en avhandling i den vetenskapliga tidskriften Science. Nu kommer en film på samma tema "The end of the line". Eskil har lite arbetsuppgifter framför sig. Börja med att förbjuda dumpning av all fisk över bord. EU:s fiskepolitik är ett enda stort haveri som också undergräver välfärd och fiskebestånd i fattiga länder.

För övrigt har jag i dag hjälpt brevbäraren som lagt egen post i min brevlåda och sagt att den sitter för lågt. Nu är den höjd.. hoppas det passar...

Inga kommentarer: