torsdag 29 oktober 2009

Nästan lite Mona mobbning
Visst, det finns mycket att säga och tycka om Mona Sahlin. Förresten det finns det väl om de flesta människor - mig också, utan jämförelse i övrigt. Men det är nästan så att det håller på att gå över i ren mobbning. Dessa uttryck kan du finna i de två första styckena i DN:s huvudledare i dag, "ifrågasatt, svagt opinionssöd, hårt sargad, på tvärs, många kritiska...
Intressantare då att Mona S säger nej till arbetstidsförkortning och vill att folk skall arbeta längre, en formulering som hon för övrigt hittat hos Alliansen. Hon vill ha en modern syn på entreprenörsskap. Låter också som ngt från Alliansen eller miljöpartiet nu senast...Vi kan väl åtminstone vänta och ser vad det är hon och s menar.

Aldrig bra att kritisera om man inte har alternativ
Men det är aldrig bra att kritisera om man inte har egna konkreta förslag och det har inte s när Mona beskriver Aliansen som en arbetslöshetsallians. Tala om vad ni vill. Hade inte heller något att komma med om klimatet, miljön, energin, Köpenhamnsförhandlingarna, EU och värden utanför. Det hade varit naturligt, särkilt i dag när EU:s stats- och regeringschefer träffas.

Jag rullar
Eller Volvo. Jag tycker det verkar vara ett riktigt bra förslag. Geely kan ge Volvo en nystart. Kina och Geely har pengar och en jättemarknad och Volvo har att varumärke och en goodwill utöver det mesta i bilbranschen. Vilket vackert par. Vad finns det för alternativ? Det är dessutom inte vi i Sverige som avgör den frågan utan Ford i USA och kineserna. Men vi kan backa upp.

Eskil Erlandsson får en stjärna till
Jag kan fortsätta mitt beröm över Eskil och det verkar också falla rätt. Jordbruksministern är lösningsorienterad och i bästa mening jordnära...ha. Han föreslår nu att svenska vingårdar blir filialer till Systembolaget för att kunna sälja sina produkter direkt frrån gårdarna och gå runt EU:s krångleri. Rent praktiskt betyder det att vingårdarna blir specialbutiker till Systembolaget och enbart säljer sina egna viner. Lysande Eskil för företagande och landsbygd.

Förf övrigt var det lite svårt att få alla tre tjejer att somna i går. Det är mycket roligare att leka kurragömma aoch se på Bollibompa...

Inga kommentarer: