tisdag 20 oktober 2009

EU-fisket - ett bottennapp
Det är bra att EU gör något åt svartfisket och fiskefusket. Men är det rätt åtgärder med en förordning på 118 artiklar som skall kontrollera fiskarna, alltså dom som fiskar, med inspektioner, kontroller och böter från båten över hamnen, transporterna till tallriken? Nej tänk om. Regler ja, men det här blir inget roligt yrke. Och att lägga in fritidsfiskarna i systemet.
Fy f-n. Men vill EU ha ännu sämre folkligt stöd - om det går - så sätt igång.

Sverigedemokraterna vinner på kritik från "etablissemanget"
Artikeln mot muslimerna är en medveten strategi. SD vill ha kritik från alla andra partier, journalister, proffstyckare, etablissemanget. Att få 95 procent emot sig är 5 procent för, och det räcker...Men otrevligt är det.

Offensiv Alliansbudget i landstinget - trots krisen
Nu har vi släppt vår Alliansbudget i landstinget. En offensiv budget med 1,5 mdr mer till hälso- och sjukvården, 800 milj mer till kollektivtrafiken och trafikinvesteringar för 4.5 mdr. Besöksavgiften på akuten höjs en 50-lapp för att få fler att gå till vårdcentralen först. Inga taxehöjningar i kollektivtrafiken. Ytterligare 200 milj till minskade vårdköer. Just nu håller oppositionen presskonferens på temat "För lite och för sent"..

Fantastiskt egagemang på G2 om klimatet
Det är lika roligt varje gång när jag träffar engagerade lärare och skolelever. För några veckor sedan gav vi från Framtids- och klimatberedningen en fullsatt Aula med G2 elever i Folkets Hus ett antal uppdrag med frågor som vi ville ha besvarade. Fullt ös från engagerade elever och med lärarna Karin och Carina. I går fick jag ta emot resultatet och rapporterna från grupper kring, mat, vatten, natur, miljö, avfall, trafik... Oerhört bra och en film om själva arbetet som går att se på G2:s hemsida och som skall in på Youtube.
Så lägger man grunden till en i bästa mening folklig förankring av klimatarbetet. Är man 17-18 skall man bo på den här planeten ganska länge...

För övrigt är det nu Emmas tur att ha födelsmånad. Tre år och 10 månader och nu skall farfar gå dit med en röd ros till och skoja lite....

1 kommentar:

Bo Jonsson sa...

Hej Hasse,
jag var faktiskt inne på samma tema vad gäller SD när jag skrev i går:
http://alpinechar.blogspot.com/2009/10/voffor-gor-di-pa-dette-viset.html