fredag 23 oktober 2009

Bosnien - Laaagens lååånga arm
Det har tagit tid och det är inte slut än. Men lagens långa arm når till slut fram. Milosevic, Plavsic, Karadzic, Mladic. Milosevic är dömd och död, Plavsic är dömd och har avtjänat 2/3 av sitt straff, Karadzic greps förra året och står inför skranket, snart är det Mladics tur. Det är glädjande för det internationella samfundet och men tragiskt att det skall behöva ske. Något att tänka på för de som brutit eller bryter mot mänskliga rättigheter och folkens självbestämmande i Ruanda, Kongo, Somalia, Afghanistan...
Vi är på väg att skapa en internationell världsordning, en internationell regering...

Orginalet får se upp med kopian - centern och miljöpartiet
Centern är orginalet och Miljöpartiet bara en kopia, sa Andreas Calrgren på någon centerstämma för sådär 25 år sedan. Men centern får se upp så inte kopian äter upp orginalet.
Opiniosmässigt är Mp redan dubbelt så stort som centern. Kärnkraften, EU-valet, Förbifart Stockholm, borttagande av skatten på handelsgödsel, uranbrytning...Centerpartiet lever farligt och det är på våra gamla "säkra" områden som miljön, decentralseringen, landsbygden vi tappat... Berättelsen, ideologin, grundvärderingarna, framtidssamhället... där kan vi göra något.

Stordåd i det tysta - gode män och förvaltare
Just hemkommen från Nacka tingsrätt. Svårigheter med ekonomin, ja totalt haveri med pengar och ständigt nya köp av onödiga varor och tjänster. Hyran inte betald på länge, kronofogden i hälarna.... Massor med vänner när pensionen betalas ut...men inga alls när pengarna är slut. Men där finns den gode mannan eller förvaltaren som gör ett ofta otroligt arbete i det tysta och bara blir omtalade av media när någonting gått snett...I Värmdö är det flera hundra som arbetar med att hjälpa människor i trångmål varje dag...till en blygsam ersättning från samhället. Bravo.

För övrigt skall jag nu ha ett telefonmöte med Spårbilsnätverket KOMPASS, som nu har 13 kommuner som medlemmar och sedan blir det Stockholm Open...Trevlig helg.

Inga kommentarer: