måndag 26 oktober 2009

Bra om jämställdhet av regeringen
En alldeles utmärkt artikel på SvD Brännpunkt av Nyamko Sabuni, Anders Borg och Cecilia Malmström. I länder där kvinnor arbetar mer stiger också BNP, skriver skribenterna och uppmanar alla EU-länder att öka kvinnornas sysselsättningsnivå. Kvinnor skall ges bättre förutsättningar att bli ekonomiskt själständiga.
När det krisar med finanser, jobb och välfärd kommer gärna värderingsfrågorna i bakvattnet. Så är det också med jämställdheten, trots Fi.... Mer om värderingar vill vi ha.
Det tycks också vara vänsterparties budskap i valplattformen. Fler välfärdssatsningar, mer jämställdhet och stärkt integritet. Men högre skatter, mera regleringar och hårdare tag mot företagen. Vad säger s och mp?

Inga avgifter på Skurubron
Det är beskedet från Alliansmajoriteten och oppositionen i Värmdö. Skurubron är en statlig bro och då är det en statlig angelägenhet att bygga en ny när den gamla inte håller längre. Att Nacka säger ja till avgifter är inte bara deras sak. Detta eftersom endast 20 procent av Nackaborna bor på andra sidan bron så att de måste betala, medan 100 procent av Värmdöborna bara har en väg in mot stan - över Skurubon.
Kör Vägverket och Nacka kommun över Värmdö föreslår vi i centerpartiet en folkomröstning bland värmdöborna på valdagen i sept 2010. Ja eller nej till avgifter över skurubron?

Kommunstyrelsens arbetsutskott... i nästan sex timmar
Och vi som trodde att får vi bara arbetsutskott kommer det att bli snabbare möten, kortare sammanaträden och att vi mer effektivt kan företräda värmdöborna. Så blev det inte. En muntlig rapport om ombyggnad av kommunhuset Skogsbo 2 tog sådär två timmar.... två timmar....
Jag skriver inte vem jag tycker bär huvudansvaret för detta enorma energislöseri med Värmdöbornas tid och förtroende men jag är säker på att några tar åt sig om dom läser detta...
Var finns ansvaret? Ksau, ks, kf samma frågor, samma debatt för vem?

För övrigt tycker jag alla skall skriva under kravet på "max 2 grader". Det är ett mål på max temperaturhöjning inför Köpenhamnsmötet. För lågt...ja sannolikt... men möjligt att få igenom. Ja, kanske om du ställer upp och skriver under. Centern driver kampanjen.

Inga kommentarer: